сряда, 8 февруари 2017 г.

A-Z Bookish Survey Tag


Здравейте. Отново. Явно ме хавана някаква мания, но продължавам да поствам тагове. Може би еуфория преди утрешния изпит, но каквото и да е, поне ми е интересно и забавно. Слушам си джаз и пиша, какъв кеф. 

1. А-Author. Автор от който имаш най-много книги
Касандра Клеър. Нейният shadow world превзема рафта ми още от май месец, а умът ми откакто прочетох "Град от кости". Имам всичко от нея, без "Град от стъкло". 

2. B-Best. Най-добро продължение някога
Класацията тук оглавява "Прелестен мрак" на Ками Гарсия и Маргарет Стоъл. Тази книга заплени душицата ми, както и цялата поредица. Невероятни книги. *Въздишка по поредицата*

3. C- Currently reading
В момента съм на вълна ловци на сенки. "Истории от Академията за ловците на сенки" разширява вселената в която вече съм безнадеждно затънала. Също така продължавам със 5-та книга от Академия за вампири- "Духовна връзка". 

4. D- Drink of choice while reading
Вода, аз друго не пия. 

5. E- E-reader or Physical book? 
Естествено книжния формат. Аз не виждам смисъл да давам същите пари за електронно издание, което може толкова лесно да се затрие, ако четецът се скапе/ аз го загубя. Не, не. Пък и след години, когато си имам мое жилище, ще си имам една огромна библиотека. 

6. F- Fiction : С кой герой би излизала в гимназията? 
С Итън Уейт от "Прелестни създания". Той ми е най-любимото книжно гадже. Обича да чете, играе баскетбол. Все неща, които и аз правя. Другият ми вариант е Саймън от "Реликвите на смъртните"(версията на Робърт Шийхън). Той е точно нърд като мен, ще си щракаме видеоигри и ще се разхождаме из най-великия град на света- Ню Йорк. 

7. G- Glad you gave this book a chance
Нека помисля. Ооо, ами на поредицата "Академия за вампири". Мислех, че ще е някаква скука за руснаци(този извод направих от славянските имена). Това се оказа една от страхотните поредици, които продължавам да чета. 

8. H- Hidden Jem Book
Поредицата "More than this/her/him/forever/enough" на Джей Маклиййн. По-страхотни романтични книги не съм чела. 

9. I- Important : Важен момент в живота ти на читател
Не мога точно да определя. Стайлс винаги казва, че всичко се е променило след "Пърси Джаксън". За мен такъв момент може би е стартирането на първия ми книжен блог "Read ND Watch" през 2014. 

10. J- Just Finished
Преди 3-4 дни приключих "Кръвно обещание" на Ришел Мийд. Книгата беше доста увлекателна и накрая боят между Роуз и Димитри беше WoooW!

11. K- Kinds of books you don't read
Аз по принцип чета всичко, което ми хареса като описание. Но може би криминалета и трилъри. Предпочитам ако преживявам подобно приключение, то да е под формата на филм/сериал. 

12. L- Longest book you've read
Ако е книга, като единична бройка- "Хари Потър и орденът на феникса"(856стр.). Ако е поредица- пак "Хари Потър". 

13. M- Major book hangover because of : 
Определено нещо на Касандра Клеър. При нея винаги се случва нещо. Сега се сещам колко бях зомбирана, докато четях "Лейди Полунощ". Там след всяка глава се водеше следния диалог : 
Аз 1: Лягай си. 4 часа е. В сесия си, утре трябва да учиш
Аз 2 : Не ми трябва сън. Искам да знам. Трябва да знам. Ще уча после.  Ученето може да почака, Джулс и Ема, ОМГ, Джулс и Ема. ДЖУЛС И ЕМА! *Скот изпада в енергиен срив и заспива*
Да, трагедия. 

14. N- Number of bookcases you own
Имам 1 етажерка, която баща ми сглоби по мой чертеж (много съм горда с нея). На нея почти всичко е YA. Класиките ми стоят на шкафа с телевизора. Тъй че 1 рафт и половина...

15. O- One book you might've read multiple times
Това е една единствена книга, която за мен е нещо любимо- "Предимствата да бъдеш аутсайдер" на Стивън Чбоски. 

16. P- Preferred place to read
Вкъщи, но когато съм вкъщи, обикновено се предавам пред гледането на сериали. Така че повечето време чета в автобуса. 

17. Q- Quote that inspires you/ gives you all the feels from a book you've read. 
Това е много трудно, защото са толкова много.

"Сам и Патрик погледнаха към мен. Отвърнах на погледа им. И мисля, че те разбраха. Не нещо конкретно. Просто разбраха. Струва ми се, че човек не би могъл да очаква повече от приятел" -Стивън Чбоски. 

"Можеш да бъдеш смел по толкова различни начини. Понякога е да дадеш живота си за нещо по-голямо от теб самия, или друг човек. Понякога е да се откажеш от всичко, което познаваш, и от хората, които си обичал, в името на нещо по-велико. Но понякога не е нито едното, нито другото. Понякога смелостта е да стиснеш зъби, да преглътнеш болката, да се бориш всеки ден, и с бавни крачки да се запътиш към по-добър живот." -Вероника Рот

18. R- Reading regret : За какво съжаляваш като читател? 
За книгите, които никога няма да прочета. И затова, че в България не издават толкова много хубави книги. 

19. S- Series you started and need to finish (All books are out in the series)
Искам да завърша "Академия за вампири". Вече съм на 5-та от 6 книги. Almost there. Също така съм започнала "Героите на Олимп". Все някога ще я прочета, точно чичо Рик няма как да зарежа. 

20. T- Three of your All time favourite books
* "Град на небесен огън"- К.Клеър
* "Прелестен мрак"- Гарсия/Стоъл
*"Хари Потър и даровете на смъртта"- Дж. Роулинг (a.k.a Бог)

21. U- Unapologetic Fangirl for 
"Реликвите на смъртните"- светът на сенките е моят втори дом. "Хари Потър" естествено, ако съм мундан, то тогава отивам в Хогуортс. "Прелестни създания"- там живее моят мъж Итън Уейт. 

22. V- Very excited for this release more than all others
Пак Касито ще поставя под прожекторите. В краткосрочен план- "Lord of shadows" (Май месец 2017), а по-нататък поредицата й "The last hours". Както казах, безнадежден случай съм, когато стане дума за нея. 

23. W- Worst bookish habit
Започвам много книги наведнъж. Рекордът ми преди година-две беше 5 книги наведнъж. Но сега поне се ограничих до 3. Не става така. 

24. X- X marks the spot : start at the top of your shelf and pick the 27th book 
Добре сте го измислили, но в момента съм в общежитието и не мога да си видя рафта. Ще пробвам по памет. Ако уцеля, значи съм мастър. 
След дълго съсредоточаване и телепортиране на ума, настройване на чакрите, отваряне на спомените и третото око, прозрях, че книгата е "Тетрадката" на Никълъс Спаркс. 

25. Y- Your latest book purchase
Миналата седмица изнудих майка да ми купи "Град от кости" и "Град от пепел" като награда че минах изпита по хинди, защото независимо че съм ги чела, искам да си ги имам. А и всички други на К.Клеър вече ги имам, само тези останаха. 

26. Z- Zzz-snatcher book (Last book that take you WAY late)
"Лейди Полунощ". Това беше по Нова Година. Тогава спряха и тока, но аз само на светлината на лаптопа се зверих, защото тогава имаше Джема (Джулс/Ема) моменти, после още Джема моменти. Само подчертавах с маркера техни цитати, защото са просто толкова поетични и драматични. Направо се бях побъркала. 

Това беше. Дано съм ви накарала да се усмихнете, защото знам че някои от отговорите ми са комични. Лека вечер (какво ти, то вече сутрин стана). Тагвам всеки, който още не е направил този таг. Чао. 

Скот

1 коментар:

  1. Прекрасни отговори! ^^ А съдейки по цялото ти увлечение по поредиците на Касандра Клеър, смятам, че е време да се взема в ръце и да завърша "Град от пепел", а с нея и всички останали книги от авторката !

    ОтговорИзтриване