Нашите приятели

Бунтовници (2015)
"Бунтовници" е втори филм от четирилогията "Дивергенти". След появата на първия филм на 21 март 2014, тинейджърите по света заобичаха 2 актьори- Тео Джеймс и Шейлин Уудли. Година по-късно, те се завърнаха в кината, за да ни зарадват с нова доза екшън приключения. Режисьор на филма е Робърт Швентке. В ролите се превъплъщават :  
Шейлин Уудли (като Трис), Тео Джеймс (като Фор/Тобиас), Ансел Елгорт (като Кейлъб), Майлс Телър (като Питър), Наоми Уотс (Евелин- майката на Фор и лидер на Безкастовите) и носителката на Оскар Кейт Уинслет (като Джанийн Матюс, лидер на Ерудитите)
След нападението над Аскетите, Фор, Трис, Кейлъб и Питър бягат от Чикаго и отиват във фермите на Миротворците. Не след дълго обаче биват намерени и там. Предателят е сред тях и мисля, че всички, които са чели книгите или са гледали първия филм могат да кажат кой е. Но да продължим. Джанийн Матюс не спира пред нищо в безмилостното си преследване на дивергенти. Трис се измъчва и мисли, че тя е виновна за смъртта на родителите си. Докато се връщат в града с влак, те биват нападнати от група Безкастови. Истинското име на Фор обаче се оказва ключово за спасението им. Фор, Трис и Кейлъб отиват в централата им и там се срещат с майката на Тобиас. Тя иска да привлече сина си на своя страна във война, която възнамерява да обяви срещу Ерудитите и Джанийн. Трис и Фор отиват в централата на Прямите, за да търсят помощ от тях и от останалите верни Безстрашни. Кейлъб обаче не отива с тях. На прага на война, Трис е изключително важен елемент в плана на Джанийн Матюс. Фор не иска тя да се предава на лидерката на Ерудитите и се опитва да я спре. Но и двамата все още не знаят, че именно 100- процентов дивергент като Трис е ключа към спасението на Чикаго. Приятно гледане. Тук може да чуете песента, която е мой саундтрак на филма + авторски превод


Кадри от филма 


Автор : Скот

Няма коментари:

Публикуване на коментар