Нашите приятели

Agent Carter

Здравейте, читатели. Днес реших да пиша за сериал, който започнах едва преди няколко дни. И така... Агент Картър на "Марвъл" е разклонение от основните им филми "Captain America : The First Avenger" и "Captain America : The Winter Soldier " за героинята Пеги Картър. В тези два филма се запознаваме с агент Пеги Картър, част от американската армия, която помага на Стив Роджърс в битката му срещу т.нар. "Червен череп". 
   Вчера пуснах 15-минутния епизод, който трябва да се гледа преди първия. В него действието се развива 1 година след смъртта на Капитан Америка (Стив Роджърс)- тоест 1946г. Войната е приключила и Пеги работи като най-обикновена секретарка в Стратегическия Научен Резерв (Strategic Scientific Reserve, SSR). Агентите там я подценяват и смятат, че тя не е готова да се върне към активна полева служба. В предепизода агентите в службата на Пеги имат за задача да намерят човек с псевдонима "Зодиак". Според досието му той е изключително опасен и ръководството препоръчва да се използват от 3 до 5 агента за залавянето му. Вечерта, когато агент Картър работи до късно, телефонът на шефа й звъни, за да даде сведения за местонахождението на "Зодиак". Тя не устоява на изкушението да отиде на истинска мисия и приема координатите. Когато пристига на въпросното място, тя успешно се справя с поставените като охрана 2-ма мъже. Докато третият човек се опитва да разбере какво се е случило, тя вече насочва пистолет до главата му. След като го обезвредява, тя навлиза по-навътре в сградата, за да примами и останалите охранители извън стаята в която се крие "Зодиак". Единствено 1 момче е останало в стаята и тя го неутрализира със флакон с приспивен газ. След като достига целта си- куфарче с био-материал, тя е нападната в гръб. Противникът й е силен и има преимущество, но в снаряжението си Пеги крие няколко скрити коза. Приключвайки с боя, агент Картър излиза от сградата с грация и хладнокръвие. На следващата сутрин, шефът на службата е бесен, но не защото се е поставила в опасност, а защото му е отнела славата. Казва й, че никой не е над правилата и я обвинява, че се мисли за нещо повече само защото е познавала Капитан Америка. Само след няколко минути въпросният шеф получава обаждане от Хауърд Старк (Бащата на Тони Старк/Железният човек), който му казва, че от този момент нататък агент Картър ще ръководи ЩИТ, заедно с него във Вашингтон. Агент Флин е наистина шокиран, но изпълнява заповедите на Хауърд и я отпраща. 
   Епизодът беше много хубав, силно начало на сериала. Показаха Пеги в светлината в която всеки, който е гледал "Captain America : The First Avenger" е свикнал да я вижда- силна и независима жена, която не търпи мъжки подигравки. Епизодът засегна темата за подценяването на женската сила, а агент Картър доказа че нейната е достатъчна, за да й спечели титлата"Отмъстител". Ще продължа да пиша ревютата си за "Агент Картър" епизод по епизод. Мерси за вниманието и дано ако започнете да гледате сериала, той да ви хареса. 

Тук ще пускам линкове към постовете ми към отделните епизоди (засега нямам)
Автор : Скот

Няма коментари:

Публикуване на коментар