неделя, 22 май 2016 г.

The TBR Book Tag


   Здравейте. Днес ми е особено скучен ден и се порових из няколко блога, четох ревюта и, общо взето, скучаех. Вчера със Стайлс пуснахме първия си общ таг, но днес реших да публикувам първия си индивидуален такъв. Идеята взех от Yoana Divine. И това е тагът за непрочетени книги. Enjoy :) .

1. Как и къде следите вашата купчина с книги за четене?
Най-голямата част е в Goodreads, но поредиците си ги пиша в тетрадка. Плюс това имам буркан с листчета за книги, за които някой ми е споменал, докато съм навън, или съм намерила случайно. 

2. Повечето ви книги за четене са на хартиен носител или в електронен формат? 
Повечето ми са в електронен вариант, за съжаление. Но това е защото ако купувам всичко, което искам и харесвам, ще разоря и себе си, и родителите си. 

3.Как определяте коя да е следващата книга за четене?  
Това става много случайно. Я по чувство, я защото е нова и искам да съм от първите, които ще й напишат ревю. Прекалено често се случва да чуя за книга в някой сериал (много ти благодаря Езра Фиц) и хоп, Скот иска да я чете- така си накупих един куп класики от Книжен Пазар.  


4. Посочете книгата която стои най-дълго в списъка ви за четене?
Goodreads казва, че това е "Пандемониум" на Лорън Оливър. Боже, наистина, не мога да стигна до тази поредица. Четох "Делириум", но просто на електронен носител четенето е непосилно и затова "Пандемониум" си остана така... . Друга книга, която събира прах е "Цялата истина в мен" на Джули Бери. 







5. Книга, която наскоро сте добавили към списъка си за четене?
Преди близо час добавих "The rose and the dagger" на Рене Ахдие. От намалението на "Сиела" на 24-ти ще си купя "Гневът и зората" и оттам маркирах и втората от поредицата. Друго скорошно попълнение е "Crooked Hills" на Cullen Bunns. Гледах "По средата" и Брик четеше книга с подобно заглавие и така я открих. И третата е "Once and future king" на T.H.White, която Магнито четеше в "X-Men". Е как да не искам да я прочета? 



6. Книга, която сте добавили с списъка си за четене заради красивата корица? 
"Ангелско нашествие" на Сюзън Ий- тази корица ми взе акъла. Невероятна е. Втората е "The love that split the wold" на Emily Henry. А третата е книга, за която разбрах от PlayBuzz- "Zodiac" на Romina Russell. И трите корици са произведение на изкуството. 



7. Книга от списъка ти за четене, която не планираш да прочетеш? 
Мисля, че ще е "Играта" на Андерш де ла Моте. Зачетох я, но не ме грабна особено.



8. Непубликувана книга, чиято поява очакваш ?  
Номер 1 е "The cursed child"Джоан Роулинг. Чакам също втората книга от поредицата Въглен в пепелта- "A torch against the night" на Сабаа Тахир. И трета, четвърта и пета книга от поредицата Магистериум на Касандра Клеър и Холи Блек. 


9. Книга от списъка ти за четене, която всеки ти препоръчва?
Може би "Гневът и зората" на Рене Ахдие. Или "Двор от рози и бодли" на Сара Дж. Маас и поредицата Лунните хроники на Мариса Мейър.


10. Книга от списъка за четене, която всички вече са прочели, само ти не си?
Сега съм на "Град на паднали ангели", което значи че не съм довършила Реликвите на смъртните на Касандра Клеър. Героите на Олимп на Рик Риърдън ме чакат от години, а дори не ми се мисли за "Безкрайното море на" Рик Янси.  




 

11. Книга от списъка за четене, която умираш да прочетеш?
"Everything Everything" на Nicola Yoon, "Сезонът на злополуките" на Мойра Фоули-Дойл и "Бъдеще" на Дмитрий Глуховски. Но най-много ми се четат "Dangerous creatures" на Маргарет Стоъл и Ками Гарсия, защото обожавам поредицата им Прелестни създания.



Това беше моят TBR Book Tag . Ако ви е харесал и искате да го направите, чувствайте се поканени да се тагнете. 
Автор : Скот