Нашите приятели

Quantico
 "Nobody is ever just one thing"
   Здрасти, хора. Това е сериал, който явно винаги ще свързвам с началото на студентството си. Всеки ден след лекции си се прибирах в общежитието и сядах да си гледам "Куантико". Сериалът прихвана вниманието ми още в периода след излизането си. Аз много обичам темите за конспирации, държавни тайни, ФБР, ЦРУ и всякакви правителствени организации. Та, сериал за Академията на ФБР? Да, моля! Само, че не ми беше на дневен ред. Сега се питам защо, по дяволите, съм го отлагала толкова. Той е просто страхотен. За разлика от "Пеги Картър", който ъпдейтвам (в бъдеще, не съм стигнала дотам xD) епизод по епизод, тук ще говоря по сезони, защото в "Куантико" се говори за 1 нещо. Още една прекрасна страна- има страхотен саундтрак. Ще ви пусна линк към YouTube, КЛИК

Сезон 1
   Алекс Периш се подготвяше за агент във академията на ФБР- "Куантико". Действието се развиваше в миналото- когато Алекс все още е в процес на обучение, и в настоящето- когато се разследваше основната сюжетна загадка. Още в първи епизод вижяхме Алекс насред място на взрив. По-късно се оказа, че мястото е Grand Central Station в Ню Йорк.


По-голямата част от първи сезон проследяваше дните й в Академията, романтичните й взаимоотношения с колега агент- Раян Буут, който виждате с нея на gif-чето (Сериозно? Защо всички мъже, забъркани с ФБР трябва да са Буут?), и взаимоотношенията й с другите агенти от нейната група/клас. Раян също криеше тайна, няма да ви казвам каква е, защото е важно. Но пък ще ви кажа, че затова се бе присъединил към групата на ФБР. Имаше план, но той не включваше да се влюби в Алекс. От ПЪРВИЯ ден! Раян си беше душичка, всеки около него можеше да играе хладнокръвно, но той беше прозрачен. Не виждаше смисъл да крие чувствата си от Алекс. С един от колегите си Алекс поддържаше по-специална връзка през целия сезон- Саймън. Те станаха наистина добри приятели и си вярваха един на друг. В Академията нейният шеф Лиъм криеше от нея тайната, че всъщност баща й е бивш агент на ФБР и, че той е работил с него. Въпреки, че двамата имаха доста несъгласия, те все пак си имаха доверие и това се оказа решаващо в края на сезона. Както казах, приятелството между Саймън и Алекс беше доста силно, но на няколко пъти екипът подложи нас(феновете) на тест дали вярваме в тях.
                                                                               
Другите двама важни персонажа в сезон 1 бяха Шелби и Кейлъб, gif-чето вдясно. Кейлъб беше доста важна клечка- син на сенатор и един от шефовете във ФБР. Още в началото се провали да стане агент, но се завърна като анализатор. Като цяло, съдба, това наистина му беше призвание. Трябваше да се провали, за да си намери мястото. Кейлъб играеше ролята на арогантно все можещо момченце, но по-нататък виждаме че и той си имаше своите слабости. Всъщност той се затваряше в себе си, за да не покаже слабост, но аз намирам Кейлъб за много интересен персонаж.  Шелби, тя си е Шелби. Първоначалната идея беше да ни покажат едно барби момиче, което да покаже че не е слаба, че може красивите да бъдат и бойни. Шелби си пасна точно в това описание. Не ме разбирайте грешно, не беше тъпа или нещо такова. Точно обратното. Тя се бе присъединила към ФБР, защото родителите й баха загинали на 09/11 и тя искаше да бъде оръжие срещу терористи. Respect. Кейлъб и Шелби бяха втората двойка. Почти. И те не знаеха какво са. Тяхната връзка преживя много, не беше лесно. И още се развива. И аз не знам накъде, не съм започнала втори сезон.

 Една черта, която досега не съм виждала никъде другаде в сериал беше представянето на близначки като един човек. Нима и Рейна бяха вербувани в Академията, за да се обучат като един агент. Това беше страшно измислено, признавам им го на екипа. Доколкото помня, само 1 човек в последствие се усети, че всъщност са две. Това беше специален секретен проект за който знаеше само другият ръководител на съответната група/клас- Миранда. В края на сезона, когато действието се премести към настоящето, извършителят на атентата започна да показва присъствие. Интригата се засилваше. Това му е хубавото на този сезон- държеше те под напрежение. Защото знаеш, че Алекс е натопена, но не знаеш дали наистина не е виновна. А ако не е виновна, то тогава КОЙ я е натопил.

 Любим герой несъмнено ми беше Саймън. Съвсем съзнателно го свързвах с някаква бъдеща или, по-скоро алтернативна, версия на Саймън от филма Реликвите на смъртните, да- заради името най-вече. Но той, наистина, и по характер си приличаше със Саймън Луис. Саймън от "Куантико" показа, че и нърд-овете могат да бъдат войници (това не го бях забелязала, но още една прилика!).
Беше много загадъчен, и наистина, не очаквах историята му да се окаже такава. Сериалът е с много бързо действие, според мен не е никак скучен, пф, ако питате мен е уникален, но всеки си има мнение. Много ще се радвам ако ви заинтригувам, и още повече- ако някой го изгледа по моя препоръка. И така, приятно гледане :] Когато изгледам втори сезон, ще пиша и за него. 


Скот


Няма коментари:

Публикуване на коментар