петък, 27 май 2016 г.

The Quotes Book Tag


   Здравейте, хора. Имам малко време за убиване и реших да направя The Quotes Book Tag. Голямо ровене из книги и тефтери падна, но събрах цитатите и съм доволна от себе си. Когато приключите, ако искате да направите тага, чувствайте се тагнати. Идеята за тага взех от Yoana Divine, отново. 

1. Отвори книгата, която те въведе в четенето и напиши любимият си цитат от нея или просто първият цитат, който ти хване окото. 

"Надявам се, че хората, написали песните, са щастливи. Надявам се да имат усещането, че са направили достатъчно. Наистина- защото ме направиха щастлив. А аз съм само човек."

"Сам и Патрик погледнаха към мен. Отвърнах на погледа им. И мисля, че те разбраха. Не нещо конкретно. Просто разбраха. Струва ми се, че човек не би могъл да очаква повече от приятел."

"Марк каза, че тези невероятно светли звезди всъщност били просто дупки в тъмното стъкло на купола и че когато се възнесеш на небето, стъклото просто се чупи и се оказваш потопен в безкрайна светлина, която е по-ярка от всичко останало, но не причинява болка на очите. Беше необятно, поглъщащо и ефирно тихо, а аз се чувствах съвсем нищожен. Понякога поглеждам навън и се замислям колко много други хора вече са виждали този сняг. Като се замислям колко други хора са чели тези книги преди мен. И са слушали тези песни. Чудя се как се чувстват те тази вечер."

2. Напиши любимият си цитат/цитати в този момент.
"From every wound there is a scar, and every scar tells a story. A story that says "I survived"."
-Fr. Craig Scott



"After all, soulmates always end up together. Silly Bethany won't even be remembered then. Ex-girlfriends are easily forgotten. Best friends stay with you forever."

"Age is just a number, not a state of mind or a reason for any type of particular behaviour."
-Cecilia Ahern, "Love, Rosie"






3. Цитат от любимата ти книга.





"А според мен всеки е специален по някакъв свой си начин. Наистина."






 

4. Цитат от любимият ти автор, който не е нужно да е от някоя книга, даже е препоръчително да не е.
Цитатът на Дейвид Николс е от книга.






"You can live your whole life not realizing that what you're looking for is right in front of you."
-David Nicholls, "One day" 






"The stories we love best live in us forever"
 "Wherever I am, if I've got a book with me, I have a place I can go and be happy."
-J.K.Rowling

5. Отиди до рафтовете си и избери книгата, която съответства на номера ти в клас  (а ако не си ученик - номера на буквата, с която започва името ти).
Аз съм номер 21 в клас, и ще ползвам тази цифра. 


"В стаята е сумрачно и Етиен увива ръце около тялото ми. Заслушваме се в оперните  изпълнения в уютно мълчание. С изненада установявам колко ще ми липсва Франция. През първите ми 18 години, домът ми бе в Атланта, и макар да познавам Париж от едва 9 месеца, той все пак успя да ме промени. Догодина ще трябва да опозная нов град, но не се страхувам. Защото бях права. За нас двамата, домът не е конкретно място, а човек. И най-после сме си у дома."





 6. Любимият цитат от края на книга.
 Тук има цели 6 края, които ми харесват. Така, започвам.






"Никога не съм си давала сметка, че оцеляването само по себе си може да бъде такъв триумф. Сестра ми е с нас. Рафи лети. Всичко друго е на втори план. Засега това е достатъчно."






 "И просто така аз отново бях свързана с него, сякаш с размах на магическа пръчка- завръщането на един отдавна изгубен приятел. На нещо, което е писано да се случи. Усещането насълзи очите ми. Може би заедно ще направим крачка напред.
      -Здрасти- рече той. -Аз съм Даниел.
      -Здрасти- отвърнах. -Аз съм Джун."





 "Защото, старче, нямаш право на избор дали да бъдеш наранен- сам можеш да избереш единствено кой да те нарани. Аз съм доволен от избора си. Дано и тя да е доволна от своя. 

Доволна съм, Огъстъс. 
Наистина съм доволна."







 "Нямаше представа какво ще донесе бъдещето на всеки един от тях, защото възможностите бяха толкова безбройни, колкото и звездите. И всъщност това беше достатъчно."




  



"Засега тези стъпки са достатъчни.Първите няколко безценни стъпки в тъмнината. Към неизвестното. Към свободата."





  


 "Хари усети как му олеква при мисълта, че все пак има още един златен ден на мир и спокойствие, на който да се порадва заедно с Рон и Хърмаяни."







 7. Вземи една случайна книга и напиши първото изречение, което ти хване окото.





"Мога единствено да сдържам дъх и да гледам как се случва най-невероятното нещо в живота ми."







8. Цитат от книга, която четеш сега.



 "Кал си спомни първия път, когато бе пристигнал в Магистериума. Спомни си колко странни и чужди му се виждаха пещерите, блестящи с биолуминисцентен мъх, подводните реки, миещи се в тинести брегове, и лъскавите сталактити, висящи от таваните като риби. Сега му изглеждаше като дом."






 9. Направи изречение от заглавията на книги (Ако е нужно може да се добавят частици, съюзи, предлози и да се сменя формата на глагола/думата).   

"Звездният полет на една самодива към стаята на тайните" 

10. Кой цитат би си сложила на чаша/тениска?

"It's always better to have too much to read than not enough." 


11. Кой цитат те обижда?
Това се отнася за филмови и книжни герои. Изкарват ме от кожата такива хора.

"You're crying about a person who just died and never even existed in the first place?"

12. Кой цитат те описва най-добре? 

"I'm a part of everything I've read." 
-Theodore Roosevelt