понеделник, 22 август 2016 г.

Tag : Властелинът на книгите



   Здравейте, приятели. На края на лятото ми остана малко свободно време от работа и реших да направя този таг, който видях от The Crazy Admins и много ми хареса. На свой ред тагвам своя парабатай Стайлс и Eva-Mariya Petkanova. Надявам се тагът да Ви хареса. So, Enjoy :) . 

1. Книга, която би накарала всеки да прочете.
Първото, което ми идва наум (и естествено, защото ми е любима книга) е "Предимствата да бъдеш аутсайдер" на Стивън Чбоски. Уникално готина книга, която съдържа в себе си парченце от всеки тинейджър по света. Това е любимо мое четиво и бих накарала всеки да я прочете, ако има възможност и желание. Втората книга, или по-скоро поредица е .... та-дам, та-дам, Хари Потър. Това е класика все пак и ни пренася в свят до който всеки трябва да се докосне през живота си. 



2. Част от направата на книга, която би променила/премахнала.
Аз лично много се дразня на преиздаването на книги с цел печалба. За пример ще дам поредицата "Пърси Джаксън и боговете на Олимп". Преди месец я преиздадоха отново с меки корици (Защо???), ноооо увеличиха цената им. Поне като ще взимат пари да ги направят с твърди. Твърдите корици радват окото и пазят любимите ни книжки здрави за години напред. Второто нещо е увеличеният шрифт. Това, според мен, отново се прави с цел печалба, но това което не ми допада е че се увелича броят на страниците, и съответно- цената. Пууу, печалбари такива. 



3. Автор, който би искала да пише всички книги. 
Тук е много трудно да избера защото имам много любими автори, които пишат в тотално различни жанрове. Бих искала един автор-франкенщайн, съчетание от Джоан Роулинг, Касандра Клеър, Колийн Хувър, Рик Риърдън, Сюзън Колинс. Майкоооо ще остана без 1 стотинка ако го има това чудо. 

4. Книга, която бихте занесли в "книжното мазе", за да освободите място за нова на рафта.
Ами аз по принцип не си купувам книги, които не харесвам, но определено тази книга ще е "Елинор и Парк" на Рейнбоу Роуъл. Така и не разбрах защо толкова я превъзнасят тази книга, но... . Директно отива в мазето. 



5. Художник, който да илюстрира всички корици
Ооо, Стоян Атанасов е номер 1 за мен. Само гледайте : 




6. Лице на литературен герой, което би сложила на пари.
Опитвам се да се сетя за герой, който да има президентска или поне достатъчно драматична за банкнота и монета... мисля...мисля. Сега се сещам само за Мона Лиза, божеее. А, дойдоха ми простотии на главата, започвам. 


Теса Грей. Така като я гледам е достойна дори да позира на Лео от "Титаник", па защо не и да се появи на някоя банкнота. 



Продължавам с Димитри Беликов. Вижте това личице, вижте го. Прекрасен е. Представете си, отивате в магазина и си купувате гащи и продавачката( с усмивчица и вдигната вежда) ви поиска "1 Беликов, моля". 


За това не се сдържах просто. Не можах. Президентска мутра ОТВСЯКЪДЕЕЕЕ. 


Итън бих го сложила на валута, защото аз много, много, много си го обичам и уважавам, а нали затова хората печатат лицата на хората на парите- защото значат нещо за тях. 


Иии, "Съкилийниът" от "Бъди с мен" на Джей Лин. Стайлс го кръсти така, но това няма значение. Определено и него бих сложила на пари, защото този поглед, това нещо. 


7. Книга на 2016 от прочетените до момента. 
Тук ще кажа "Град на паднали ангели" на Касандра Клеър. Не мога да опиша с думи колко много ми хареса. Динамиката, героите, историята, екшъна, самият начин на писане. Уоу, ъоу, ъоу. Първото място с "Град на паднали ангели" си дели "Never Never" на Колийн Хувър. В жанра романтика с елементи на мистерия е направо номер 1. А и романтичната връзка, която Сайлъс и Чарли споделяха беше много сърцераздирателна. 




Това беше моят таг, надявам се да Ви е харесал. Аз лично много се забавлявах, особено с лицата за парите. 
Автор : Скот