сряда, 10 август 2016 г.

Да срещнеш рокбожественярското момче от Бруклин (ревю на "Girl Online")


  Здравейте! Малко ми е трудно да започна това ревю, просто защото нямах абсолютно никакви очаквания относно книгата... Купих си я само и единствено заради Зоела. Не че съм й голям фен или нещо подобно. Всъщност съм гледала само три нейни клипа, но не мога да отрека, че я харесвам. Тя винаги е толкова усмихната, лъчезарна и позитивна, а атмосферата във видеата й е толкова момичешка и уютна :)
  Историята не е нищо, което вече не сме чели в така добре познатите ни фенфикове.  Главната героиня е поредното напълно обикновено момиче. Понеже е срамежлива и неуверена, Пени решава да създаде анонимен блог, за да има място където да излива черно на бяло разсъжденията си по различните тийнейджърски проблеми. За нея блога е като дневник. Постепенно в него намират отдушник и други хора, и така списъкът й  с последователи  започва да нараства все повече и повече.
  Междувременно Коледа наближава, а родителите на Пени получават оферта за работа в Ню Йорк. Главната ни героиня не е много ентусиазирана понеже има други планове и отказва да ги придружи. Seriosly? Ню Йорк Пени, Ню Йорк!!! Както и да е, след поредица от сконфузни и подронващи авторитета случки (който не пожелавам на никой), тя е принудена да замине с тях. И така семейството на Пени + най-добрият й приятел - Елиът, се оказват в столицата на света, позната още като Голямата ябълка и Градът, който никога не спи :) 
  Там, напълно неочаквано тя се натъква на Ноа - рокбожественярското момче от Бруклин. Двамата веднага се пасват един с друг и започват един... така да се каже романс :D  Проблемът обаче е, че Пени трябва да се прибира в Англия и времето им изтича. Плюс това, Ноа може и да е премълчал някоя и друго подробност за себе си :D

   Зоела определено е написа историята за по-младата си аудитория. В книгата се наблягаше на теми като първото влюбване и последиците от него, неувереността, ревността, истинските приятелства, завистта и хейтърството, страховете и изправянето ни пред тях. 

 “Sometimes you have to face up to your fears to realize that they aren’t actually real.”

  Може би ако я бях прочела преди няколко годинки щеше да ми допадне много повече. Не че не я харесах, просто на фона на всички онези книги имаше неща които ми липсваха.  В  Goodreads и дадох три звезди защото действие се разви твърде бързо за вкуса ми. А пък и с цялото това влюбване от първия поглед, която обаче е възпрепятствано ми напомняше на времената с фенфикове. Въпреки това харесах героите и взаимоотношенията между тях. И за двамата това бе първата любов и...  ами просто бяха сладки :)

“There are some people you officially fall in love with, within seconds of meeting them.”
 
  Пени беше стеснителна и срамежлива, и гледаше да не се набива много, много на очи. Мисля, че охарактеризирането с нея бе лесно и всеки може да намери някоя своя черта в героинята. Хареса ми това, че тя обичаше да снима и пише, две мой любими хобита :) (въпреки, че второто не винаги ми се получава толкова добре).
И Ноа. Като изключим цялата тази работа с "тайната му", коeто според мен си бе доста предвидимо от самото начало, твърдо си ги шипвах. Особено след всички онези обиколки из дебрите на Ню Йорк и посещенията на артистичните ресторанти :)

  Като цяло, мисля че лоша книга няма. Дали ще ти се хареса или не, дали ще намериш някакъв смисъл или не, зависи изцяло от различните читатели. Според мен "Girl Onlne" не е от книгите които ще се препрочитат редовно. Или пък от типа, които ще остават с нас за дълго. А ако търсите шедьовър, то определено няма да го намерите тук. Въпреки това, някои от моментите в книгата наистина успяха да ме разсмеят, а други да ме жегнат. Точно и затова я препоръчвам на тези от вас, на която им се чете нещо разтоварващо, без излишен замисъл. Определено мисля да прочета продължението защото ми е любопитно как ще се развият нещата за напред. А пък и имам едно такова чувство, че следваща книга ще е по-добра :) Тук е и момента да спомена, че май ще има и трета. Та, май това беше от мен :)
Автор: Стайлс