Нашите приятели

Лабиринтът : Невъзможно бягство (2014)


Премиерата на филма беше на 19 септември тази година. Този и следващите 2 филма от поредицата са базирани на едноименните бестселър романи на Джемс Дашнър. В ролите на главните герои влизат тийн звезди като: 
Дилън О'Браян(Teen Wolf) в ролята на Томас
Томас Броуди Сангстър(Игра на Тронове) като Нют
Уил Полтър(Семейство Милър) като Гали
Кая Скоделарио(Преди да умра) в ролята на Тереса
Сюжетът се върти най-вече около Томас-момче, което се събужда на непознато място и единственото което помни е името си. Намира се на нещо като голяма поляна, оградена от всички страни от много високи стени. Момчетата, които живеят там му обясняват, че се нарича Езерото и че отвъд стените има огромен лабиринт. Те живеят там от години и не знаят много повече от него. Томас отчаяно иска да си спомни кой е, как се е озовал тук и най-вече защо. Спомените му обаче сякаш не са там. Не минава много време преди Томас да забележи едно от момчетата да излиза през стените и влиза в лабиринта. Чък му казва, че има няколко човека, наречени "бегачи", които всеки ден влизат в лабиринта, картографират го и вечер се връщат преди вратите да се затворят. Нещо в думата "бегач" събужда у Томас желание, желание да стане такъв. Един ден главният бегач-Миньо и един от езерните не се връщат навреме и Томас влиза против всички правила в лабиринта, за да им помогне. Преди това никой не е оцелявал вечер в лабиринта, защото из него бродят чудовища на име скръбници. Невъзможното обаче се случва и трите момчета оцеляват, благодарение на Томас. След това той става бегач. Минали са само 2-3 дни от пристигането му когато в езерото се появява момиче(първото) с бележка на която пише "ТЯ Е ПОСЛЕДНАТА. ЗАВИНАГИ". Тя помни Томас, за разлика от него. След появата й разликата се чувства. Хората започват да подозират Тереса и Томас. Една вечер вратите на лабиринта не се затварят и скръбниците влизат в Езетото. Нещата се променят. Сега Томас и приятелите му ще трябва да намерят начин да се измъкнат. Ще трябва да минат през лабиринта и да намерят изход от него, като се има предвид, че никой досега не го е правил. 
По мое мнение филма е страхотен, и не само че е напрегнат и интересен, ами има и супер сладки актьори, които да гледате. Господата О'Браян и Сангстър например. Приятно гледане. 
Автор : Скот

Кадри от филма 

Няма коментари:

Публикуване на коментар