вторник, 20 декември 2016 г.

Day and Night Book Tag


   Namaste, книжни души. Явно вече ме хвана Коледното настроение и реших да посъживя блога си малко. Утре е предпоследният ден от лекции, сега си стоя самотно в общежитието и се чудя какво да правя- ами таг. Та този специално ми се стори интересен и реших да го напиша. Така, започвам. Ааа, момент. Тагвам : Памела Петкова, Yoanna Divine и, естествено, моят парабатай- Стайлс. Сега вече започвам. 

1. Кога четеш повече? През деня или през нощта?
Определено предпочитам да чета вечер, но напоследък почти винаги чета денем- я в автобуса, я в метрото, през почивките между лекцииите. 

2. Има ли книги, които са променили начина ти на виждане? 
Буквално казано, да, всичките. Окьоравях от четене. Шегата настрана, отговорът изненада дори мен самата, щом ми хрумна- "Големите надежди" на Чарлз Дикенс. Той ме накара да видя, че колкото и да се стараеш, понякога обектът на вниманието ти не те забеляза изобщо. Второто- че в живота щастието идва от най-неочаквани места. 3. YA- да или не?
Няма не, YA all the way. Нали затова се казва Young Adult, то е буквално за нас. Този жанр ме води на пътешествия и приключения извън границите на мунданския ми живот, хора. Дааа, естествено. 

4. Има ли герои, които смяташ, че е възможно да са истински?
Много се надявам. Не че е лошо, че са измислица, аз и така си ги обичам завинаги, но наистина стискам палци, там някъде наистина да съществува поне един Калъм като този от "Callum and Harper" на Fisher Amelie.5. Даваш ли книгите си назаем?
Да, стига да знам, че ще ми ги върнат. Ако не, събирам Стайлс със бухалката и Лидия Баншито и отивам на лов за книжни престъпници. 

6. Миришеш ли книгите си? 
DUHHH, винаги когато си купя книга. Стара, нова- няма значение. Това си е 50% от тръпката на покупката. Новите миришат на предстоящо приключение, а старите- на истинско съкровище. 7. Не всеки харесва книгите, това добре ли е или не? 
Ами, вижте сега. Има 2 типа хора, които не обичат книги. Тези, които не обичат да четат и тъпаците. Първите просто не им се занимава да четат, но проблемът са вторите- те плюят книгите. Изречение от типа на "За какво ти е да четеш, само си губиш времето" ме изкарват извън нерви. Първият тип разбирам, вторият- не понасям. 

8. Държа книгите ми винаги да изглеждат добре, или не. Ти от кой тип си?
Определено не искам книгата ми да изглежда като парцал. Но пък аз много често драскам, по-скоро подчертавам, в книгите си. Това си ги прави лично мои и уникални. За мен книгите не са украса, не е задължително да са излъскани завинаги. 9. Господи, имам прекалено много книги! Вярно или грешно? 
ГРЕШНО, НИКОГА НЯМА ДА ИМА ДОСТАТЪЧНО КНИГИ ЗА МЕН!

10. Понякога случвало ли ти се е да съсипеш книга, ако да- как?
Честно, не мисля че има такъв случай. Но пък веднага се сещам как Стайлс един ден излиза от тях в едно тъжно-ядосано състояние и ми каза, че ОПС, скъсала си "Оникс" докато я вадела от зад леглото си. Good times, parabatai. 

11. Предпочиташ да четеш на тишина или не... с други думи, четеш ли докато тренираш? 
Момент, какви тренировки? Аз нямам енергия за нищо. ЦИЕК (моят факултет) ни цеди като за световно. По принцип обичам да чета на намален телевизор, обикновено пуснат на БТВ Комеди, докато дават я "Приятели", я "Да отгледаш Хоуп", "По средата"... Мога да чета и на шум, но после ме 
боли главата. Автор: Скот

Няма коментари:

Публикуване на коментар