сряда, 20 април 2016 г.

Война на Западното крайбрежие (Ревю на "Ангелско нашествие")

    



  "Ангелско нашествие"  е първата книга от поредицата  "Пенрин и Краят на дните" от Сюзън Ий. Премеждията ми с тази книга започнаха преди месец-два, когато ми бе препоръчана от BuzzFeed. После пък, една друга вечер случайно разбрах, че книгата ще се издава в България и така се започна с "голямото" чакане :)
     
       Историята е постапокалиптична. Изминали са шест седмици от ангелското нашествие, което е опустошило света ни. Оцелелите хора са се изпокрили. Никой не смее да излиза защото през деня по улиците върлуват освирепели улични банди, а пък тъмнината на нощите е прикритие за различни създания.
        Главната героиня е 17-годишната Пенрин, която е поела грижата за оцеляването на семейството си, което включва майка й, и по-малката й сестричка - Пейдж. В търсене на по- безопасно място, една вечер те решават да напуснат дома си - досегашното им укритие. По пътя обаче се натъкват на нещо неочаквано, вследствие на което Пейдж бива отвлечена от ангелите. Решена на всичко за да спаси по-малката си сестричка, Пенрин се съюзява с Рафи - ангел който тя спасява след като е бил нападнат и тежко ранен от своите. Заедно те тръгват към останките от Сан Франциско, където се намира ангелското укрепление. С какви премеждия, изненади и обрати ще се сблъскат по пътя ...ще разберете ако прочете книгата :)

     Има книги които буквално те отвяват. Започваш да ги четеш и до такава степен се пристрастяваш, че всеки път си казваш : "Само още една глава, само още една глава" , но никога не се задоволяваш само с нея. Е, тази книга е от точно този тип. 


  Харесах всичко в тази книга. Сюжета беше пълен с екшън и битки, а самата идея на авторката да пише за ангелски апокалипсис ми се стори оригинална и интересна. И разбира се героите... Няма как да не обикнеш героите. 

 “I wonder which will get you killed faster—your loyalty or your stubbornness?

Първо Пенрин - истински боец. Тя е от онзи тип strong женски образи, които никога не ти омръзват. Изключително борбена и смела, готова на всичко за любимите си хора. Плюс това не и липсваше, и чувството за хумор, което беше добре предвид ситуацията. 

  “It is not the gentle kiss of a couple on a first date, nor is it the kiss of a man driven by simple lust. He kisses me with the desperation of a dying man who believes the magic of eternal life is in this kiss.”

          

 И Рафи -другият главен герой. Красив, смел, силен, мистериозен, арогантен и самоуверен, той леко се доближаваше до типичното bad boy в YA литературата.  Не мога да си кривя душата и да не кажа, че двамата с Пенрин образуваха една страхотна двойка  - сладки и забавни. Нямам търпение да видя как ще се развият взаимоотношенията им в следващите книги.

        

За финал искам да благодаря на издателство "Емас" за това, че издават поредицата в България. А ето ги и моите Пенрин и Рафи.


Автор: Стайлс

Няма коментари:

Публикуване на коментар